Salade Caprese met gefrituurde salie

Salade Caprese met gefrituurde salie

Salade Caprese met gefrituurde salie

Salade Caprese was een recept wat ik graag op de website wilde neerzetten maar niet op de originele manier. Ik wilde er graag een twist aan geven. Gefrituurde salie zat vanaf het begin al in mijn hoofd. Als je salie nog nooit hebt gefrituurd dan zou ik het zeker een keertje doen. Ik vind het heerlijk. Maar ja hoe ga je nog meer een simpele salade Caprese omtoveren? Op een gegeven moment had ik het wel in mijn hoofd  maar nu alleen nog de ingrediënten. Het moeilijkste was een vervanger voor de mozzarella. Ik wist dat er vegan varianten waren maar helaas niet waar ik woon. Totdat ik door Groningen liep en onverwachts de Ekoplaza tegen kom. Wat een geluk! Dit is mijn vegan versie de Salade Caprese met gefrituurde salie.

Bereidingstijd
15 minuten

In de koekenpan
1 minuut

In de oven
4 uur

Aantal
2 personen

Ingrediënten

250 gram pruim trostomaten
2 veggi filata (1 zakje)
olijfolie
4 takken salie
balsamico
peper
zeezout

Bereidingswijze Salade Caprese met gefrituurde salie

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier.
  3. Voeg naar smaak peper en zeezout toe.
  4. Doe de tomaten in de oven voor circa 4 uur.
  5. Als de tomaten uit de oven en afgekoeld zijn gaan we verder met de Salade Caprese met gefrituurde salie.
  6. Doe wat olijfolie in een koekenpan en laat de olijfolie warm worden.
  7. Haal ondertussen de salieblaadjes van de takken af.
  8. Doe de salieblaadjes in de olijfolie. Dit heeft enkele seconden nodig totdat je een blaadje niet meer hoort knisperen.
  9. Laat de gefrituurde salie op wat keukenpapier even uitlekken en snij het daarna in stukjes.
  10. Snij de Veggi Filata in plakken en leg op een groot brood.
  11. Verdeel de gedroogde tomaten over de Veggi Filata heen.
  12. Drissel wat balsamico over de Salade Caprese heen.
  13. Doe dit ook met de gefrituurde salie.
  14. En klaar is de Salade Caprese met gefrituurde salade om te eten. Lekker met een huisgemaakt broodje erbij.

Eet smakelijk!


  • Stap 1 t/m 5 kunnen ook eerder gedaan worden. Bewaar als je meer tomaten in de oven hebt gedaan deze op olijfolie.
  • Je kan met de zongedroogde tomaten ook je eigen ketchup maken.
  • De Veggi Filata heb ik gekocht bij Ekoplaza daar zag ik het liggen en moest het meenemen om dit recept mee te maken.
  • Heb jij de Salade Caprese met gefrituurde salie gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.