Sinaasappel-dadelsalade met chilipeper

Sinaasappel-dadelsalade

Sinaasappel-dadelsalade is heel iets anders dan de Nederlandse salade waarbij de sla centraal staat. De Midden-Oosterse cultuur maakt het zeker wat spannender met de smaken zoet, zout, heet en fruitig. Je kan je afvragen of het wel een salade is of meer een bijgerecht. Zelf vind het ook een hele goede lekkernij om te snoepen. Leg op een sinaasappel wat dadelreepjes en chilipeper en zorg dat er genoeg siroop op zit. Vouw de sinaasappel dubbel zoals een taco en dan in één keer naar binnen schuiven. Met visite doe ik natuurlijk netjes en gebruik ik mes en vork 😉.

15 min

15 minuten

4 personen

Ingrediënten

4 grote sinaasappels
150 gram ontpitte medjoul dadels
2 el vlierbloesemsiroop
1 el water
1 rode chilipeper
mespuntje zeezout
zest van een halve citroen

Bereidingswijze Sinaasappel-dadelsalade met chilipeper

  1. Zet een lage schaal klaar.
  2. Snij de onderkant en de bovenkant van de sinaasappel af zodat de sinaasappels kunnen staan. Snij daarna de zijkanten eraf zodat er zo weinig mogelijk wit is te zien.
  3. Snijd de sinaasappel in dunne plakjes en bewaar het sap.
  4. Haal de pitten uit de sinaasappel.
  5. Leg de sinaasappels en het sap in de lage schaal.
  6. Snijd de dadels in de lengte in dunne repen en doe ze in de lage schaal met sinaasappels.
  7. Mix de vlierbloesemsiroop met het water en schenk dit over de sinaasappel-dadelsalade heen.
  8. Laat alle smaken voor ca 15 minuten inwerken in een afgedekte schaal.
  9. Snijd de rode chilipeper in kleine blokjes en voeg deze toe aan de sinaasappel-dadelsalade.
  10. Voeg het mespuntje zeezout toe
  11. Hussel de salade even.
  12. Rasp de citroen over de salade heen.

Eet smakelijk!


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.