Spinazie-tijm smoothie

Spinazie-tijm smoothie

Spinazie-tijm smoothie

Sommige gerechten worden gewoon bij toeval gemaakt. Niks vooraf gepland en uitgedacht. Beetje van dit en dat en als het dan lukt is het nog leuker! Om de magie nogmaals te creëren is vaak wat moeilijker omdat ik vaak niet opschrijf wat ik heb gedaan 😊. Het zit hem vaak in de kleine dingen van hoeveel van dit en dat.  Deze spinazie-tijm smoothie is ook bij toeval ontstaan. Ik had nog nooit verse kruiden in mijn smoothie gedaan. Op een blaadje munt na,  totdat ik deze smoothie maakte en op het aanrecht nog een tijmplantje stond. Het had zijn beste dagen al een beetje gehad maar de geur die er vandaan kwam was nog steeds geweldig. Hup alles in de blender en jeetje wat was dat lekker en verfrissend. Ik ben fan en hopelijk jij ook!

Totale Tijd
5 minuten

Aantal
1 persoon

Ingrediënten

1 banaan middelgroot
mespuntje gember
100 gram soja ongezoet (drink)
50 gram spinazie
1 tl verse tijm

Bereidingswijze Spinazie-tijm smoothie

  1. Pak een mengbeker of zet een keukenmachine klaar.
  2. Doe alle ingrediënten van de spinazie-tijm smoothie in de mengbeker of keukenmachine.
  3. Gebruik voor de tijm alleen de blaadjes.
  4. Zet de keukenmachine aan of pureer met een staafmixer totdat het een gladde massa is.
  5. Serveer in een leuk glas en drinken maar 😊

Geniet ze!


  • Dit recept is voor klein glaasje smoothie als tussendoortje.
  • Ben jij ook gek op kruiden toevoegen aan recepten waar je het niet verwacht? Kijk dan eens naar het recept van de Pompoenhummus met salie.
  • Binnenkort komt er nog een ander recept online met tijm wat je misschien niet zo snel zou verwachten. Hou de website in de gaten 😊
  • Heb jij deze spinazie-tijm smoothie gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

2 Responses

  1. Lekker! Ik doe eigenlijk niet zoveel kruiden in smoothies. Waarom eigenlijk niet? Best gek want met koken gebruik ik ze wel gewoon. Super goede tip om ook voor smoothies wat verder te kijken dan het gebruikelijke.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.