Tajine met geroosterde aubergine, tomaat en kikkererwten

Tajine met geroosterde aubergine, tomaat en kikkererwten

Tajine met geroosterde aubergine, tomaat en kikkererwten

Sinds dat ik in een tajine Shakshuka heb gemaakt ben ik verliefd met het koken in een tajine. Moet ik wel eerlijk zeggen dat ik bij de eerste keer koken de deksel meteen had laten vallen en er nu dus een scheur in zit. Dus mocht je nog een leuke tajine hebben waar je niets mee doet. Hier zit iemand die hem graag overneemt. Maar nu eventjes over deze tajine met geroosterde aubergine, tomaat en kikkererwten 😉. Deze moet je gewoon even proeven 😊. Jullie vinden het vast net zo lekker als ik 😊.

Totale tijd
60 minuten

In de oven
50-55 min

Aantal personen
4 personen

Ingrediënten

1 el olijfolie
1 el plantaardige boter
2 tl komijnzaad
2-3 kaneelstokjes
2 aubergines
2-3 teentjes knoflook
1-2 gedroogde rode chilipeper
8-10 cherrytomaatjes
1-2 tl suiker
2 tl gedroogde tijm
400 gram kikkererwten (uitgelekt)
Zeezout
Zwarte peper
½ citroen
2-3 el dikke, romige yoghurt
gedroogde munt (garnering)

Bereidingswijze Tajine met geroosterde aubergine, tomaat en kikkererwten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergine in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie en de boter in de tajine ?(of ovenschaal met dikke bodem).
  4. Roer het komijnzaad en de kaneelstokjes erdoor en bak ze 1 à 2 minuten.
  5. Schep de aubergine in de tajine en doe de deksel op de tajine en zet het in de oven voor 25-30 minuten.
  6. Draai tijdens het roosteren de aubergine blokjes 2 keer om in de boter en specerijen.
  7. Pers de knoflook alvast uit en hak de chilipeper fijn.
  8. Halveer de cherrytomaatjes.
  9. Haal de tajine uit de oven en voeg de knoflook, chilipeper en de cherrytomaatjes toe en schep goed door elkaar.
  10. Strooi de suiker over de tajine schotel heen.
  11. De tajine mag nu nog 15 minuten de oven in.
  12. Meng ondertussen de tijm en de kikkererwten door elkaar.
  13. Haal de tajine uit de oven en voeg de tijm en kikkererwten toe.
  14. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Zet de tajine voor de laatste keer nog 10 minuten in de oven.
  16. Klop ondertussen in een kom de yoghurt met de citroensap door elkaar.
  17. Haal de tajine uit de oven en schep de yoghurt over de tajine met geroosterde aubergine, tomaat en kikkererwten uit.
  18. Garneer met wat gedroogde munt.

Geniet ze!


  • Eet deze tajine met geroosterde aubergine, tomaat, kikkererwten en yoghurt met geroosterd platbrood en/of een salade.
  • Op zoek naar nog een recept welke je in de tajine kan maken?  Kijk dan eens naar het recept voor Tajine van peer, vijgen en walnoten.
  • Heb jij deze tajine met geroosterde aubergine, tomaat, kikkererwten en yoghurt gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.