Tutti-Frutti

Tutti-Frutti maak je niet alleen met de Kerst

Tutti-Frutti

Hebben jullie het ook dat je sommige gerechten alleen eet met bepaalde feestdagen en dat terwijl ze buiten de dagen ook heerlijk zijn. Tutti-frutti is er daar zo een van. Eigenlijk maak ik dit alleen met de kerst en als er nog wat over is dan wordt het de dagen daarna opgegeten en daarna komt dit gerechtje pas weer volgend jaar uit de kast. In dit geval wordt het gegeten als bijgerecht maar ik laat je met dit recept zien dat tutti-frutti niet alleen lekker is als bijgerecht maar ook als ontbijt met yoghurt. Zo kun je in de lente, zomer en herfst ook genieten van het kerstgevoel.

Ingredi├źnten

Magere yoghurt
375 gram Tutti-Frutti
Appelsap
1 lepel suiker
2 lepels Kaneel

Bereidingswijze Tutti-Frutti

Dit recept begin je de avond van te voren.

  1. Doe de tutti-frutti in een kookpan.
  2. Voeg de appelsap toe, zodat de tutti frutti net onder staat.
  3. Voeg de suiker en de kaneel toe en meng dit alles.
  4. Zet het mengsel weg op het aanrecht met de deksel op de pan tot de volgende dag. (Kaneelliefhebbers kunnen meer toevoegen).
  5. ’s Morgens of in de middag de tutti-frutti zachtjes opzetten met deksel (af en toe even omscheppen), voor een uurtje op het gasfornuis.
  6. Doe de magere yoghurt in een bakje en voeg zoveel tutti frutti toe, als je zin in hebt.
    Dit ontbijt kan zowel koud als warm gegeten worden.Eet smakelijk!


  • Je kan gedroogd fruit makkelijk in de supermarkt halen, ook buiten de kerstperiode maar je kan ook je eigen samengestelde mix maken.
  • Bij kerst denk ik ook aan soep hebben jullie de Wortel-Pastinaak soep al eens gegeten?

Heb je dit ontbijt gemaakt of als bijgerecht? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.