Vanille-labne met gember-limoensiroop

Vanille-labne met gember-limoensiroop

Vanille-labne met gember-limoensiroop

Vanille-Labne is naar mijn mening de gezonde versie van hangop. Hoe langer je de yoghurt laat uitlekken hoe steviger. Labne is voor zover ik weet niet in de winkel te koop maar alleen te vinden in de Zuid-Europese / Afrikaanse landen. De verrassing van dit gerecht is toch wel de gember-limoensiroop. Waan je met dit ontbijtje even in het buitenland.

Ingrediënten

Vanillelabne
500 gram volle yoghurt
1 tl vanille extract
1 el honing
Kaasdoek of theedoek

Gember- limoensiroop
150 gram kristalsuiker
150 ml water
4 kardemompeulen, gekneusd
1 gemberwortel (4 dunne plakjes)
1 limoen

300 gram fruit
3 el muntblaadjes

Bereidingswijze Vanille-labne met gember-limoensiroop

Labne

Omdat de Labne 4 uur moet uitlekken is het verstandig om dit de avond van te voren te doen.

  1. Laat de yoghurt minimaal 4 uur uitlekken in de kaasdoek.
    Het makkelijks is om deze te knopen om een houten pollepel en dit in een kom te hangen
  2. Als de yoghurt is uitgelekt voeg dan de honing en de vanille extract toe.

Gember-limoensiroop

  1. Voor de siroop doen we de suiker, het water, de kardemonpeulen, gember en een limoenschil in een pannetje.
  2. Breng dit mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  4. Voeg de sap van de limoen toe.
  5. Zet de siroop in de koelkast totdat je deze nodig hebt voor de opmaak.

Opmaak

  1. Doe het fruit met de stukjes munt in een kom en schenk de gekoelde gember-limoensiroop erover heen.
  2. Verdeel het fruit over de kommetjes en serveer met een toef labne.


  • Heb je ’s ochtend zeeën van tijd, leef je dan eens uit met de opmaak, zoals op de foto.
    Maar gewoon in een yoghurtbakje smaakt het net zo lekker.
  • Ook als dessert is de Vanille-labne met gember-limoensiroop een heerlijke afsluiting en het voordeel is dat je het bij een etentje al de dag van te voren kan klaarmaken.
  • Je kan de siroop ook gebruiken als drankje door deze aan te vullen met mineraalwater.
  • Bekijk ook eens het recept van yoghurt met warm fruit 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.