Verse pasta met zongedroogde tomaten (vegan)

Verse pasta met zongedroogde tomaten

Verse pasta met zongedroogde tomaten

Ik was op bezoek geweest bij Marc en Sylvia van Hip Tafelen om daar wat origineel servies te scoren. Een echte aanrader en waar jullie binnenkort meer over gaan lezen in de rubriek Toffe Bedrijven. Daar had ik deze grote zwarte kom gekocht en ik kon hier al een heerlijk pastagerecht in zien liggen. Ik vond het zonde om fabriekspasta in deze schaal te doen en ben toen de uitdaging met mijzelf aangegaan om verse pasta te maken. Wat smaakt dat lekker zacht en zo snel en makkelijk gedaan. Als je pasta zegt dan zeg je natuurlijk ook zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas. Lekker, simpel maar bomvol smaak en zo stond er ’s avonds een bordje verse pasta met zongedroogde tomaten klaar om te eten.

Totale tijd
45 minuten

In de pan
1-2 minuten

In de oven
20 minuten

Aantal
1 persoon

Ingrediënten

150 gram bloem voor verse pasta (La Tua Farina)
50-75 gram water
2 snuffen keukenzout
2 el olijfolie
1 grote teen knoflook
80 gram vegan speckjes
125 gram tomaten (Romaatje)
Bieslook (garnering)
Parmezaanse kaas (vegan)

Bereidingswijze Verse pasta met zongedroogde tomaten

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de pasta bloem in een kom samen met 1 snufje zout en 1 el olijfolie.
  3. Voeg een klein beetje water toe en kneed het deeg. Doe dit net zo lang het water op.
  4. Kneed het deeg 10 minuten.
  5. Laat onder een vochtige theedoek 20 minuten staan.
  6. Doe de tomaten in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  7. Strooi wat bloem op het aanrecht zodat het pastadeeg niet vastplakt.
  8. Rol het deeg uit en laat het niet dikker zijn dan 2-3 mm (besprenkel de deegroller met wat bloem).
  9. Pak het deeg aan de bovenkant vast vouw het 4-5 cm naar binnen. Doe dit net zolang het deeg is opgerold.
  10. Snijd nu reepjes van het verse pastadeeg.
  11. Zet een pan met water en zout op en laat koken.
  12. De overgebleven olijfolie mag in een pan en fruit de knoflook zacht met de speckjes.
  13. Doe de tomaten die uit de oven zijn gekomen bij de knoflook en de speckjes en zet de pan op laag vuur.
  14. Doe de pasta in het kokende water en laat 1-2 minuten warm worden.
  15. Als de pasta gaar is schep de pasta dan uit de pan en doe ze in de pan met de tomaten.
  16. Zorg ervoor dat alle smaken familie worden en serveer de verse pasta met zongedroogde tomaten in een kom.
  17. Garneer neer af met wat bieslook en doe er net zo veel Parmezaanse kaas overheen als je zelf wilt.

Eet smakelijk!


  • Als de pasta gaar is giet het water dan niet af maar gebruik een tang om de pastalinten uit het water te halen. Zo krijg je een wat smeuïgere saus.
  • Maak je al wat langer zelf pasta dan is Da Noi (Bij ons) een leuke tip om te volgen.
  • De vegan Parmezaan in dit gerecht heb ik zelf gemaakt. Dit recept komt van het weekend online (vergeten om alleen van deze een foto te maken 😊 ).
  • Mocht je intussen nog op zoek zijn naar tomaten recepten dan is deze Zongedroogde tomatensoep me baconkruimels een goed idee.
  • Heb jij deze verse pasta met zongedroogde tomaten gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.