Warme bosvruchten met yoghurt

Warme bosvruchten met yoghurt

Warme bosvruchten met yoghurt

Ik heb het al vaker hier gezegd bij mijn recepten, door de weeks moeten deze echt zo klaar zijn en snel gegeten kunnen worden. Hoewel dit recept voor warme bosvruchten met yoghurt daar uiterst geschikt voor is maak ik het toch het liefst in het weekend. Niets is zo heerlijk om op je gemakje in de ochtend in de keuken te staan en langzaam aan het fornuis aan te zetten. Doordat ik dan relaxter ben is de kans op aanbranden dan ook minder groot. Het is helemaal luxe als het zonnetje schijnt en je dit ontbijtje buiten kan opeten. Niets zo lekker als de ochtend zon in het weekend.

Ingrediënten

200 gram yoghurt (Ik gebruikte Skyr naturel, maar gebruik gerust iedere andere yoghurt)
100 gram doosje bessen bramen (diepvries AH)
1 el maple sirup

Bereidingswijze Warme bosvruchten met yoghurt

Verwarm de oven voor 180 graden
1. Doe de bosvruchten in een ovenschaal en laat in ongeveer 15 minuten warm worden.
2. Ondertussen pak je het mooiste glas uit de kast en vul je deze met yoghurt. Heb je een kleiner glas dan doe je er natuurlijk iets minder yoghurt in.
3. Als de bosvruchten warm genoeg zijn dan schep je het fruit bovenop de yoghurt. Ruikt dat niet lekker!
4. Maak het af met de maple sirup door deze over het warme fruit te sprenkelen.

En nu even genieten 😉


  • Wil je nog meer recepten met yoghurt? Kijk dan eens hier, hier en hier
  • Wat eet jij het liefst in het weekend als ontbijt?
  • Wist je dat het ontbijt de meest belangrijke maaltijd van de dag is? Het is zoiets als autorijden zonder brandstof. Dus probeer altijd de dag te beginnen met wat lekkers.

Heb je dit luxe ontbijt gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.