Wentelteefjes met perzik en geroosterde hazelnoten

Wentelteefjes met perzik en geroosterde hazelnoten

Wentelteefjes met perzik en geroosterde hazelnoten

Van het weekend lag de beroemde mail van Mandy in de bus voor de 7e editie van de Swiepswoepswap. Hier worden door foodbloggers recepten gemaakt van andere foodbloggers met een eigen draai. Nu komen deze recepten op altijd op de blog staan maar bij de 1e editie was dit nog niet het geval. Toen mocht ik een recept maken van Mirjam, die nu blogt onder de naam Cookies and stuff. Ik was toen geïnspireerd door haar wentelteefjes en maakte een hele lekkere variant. Toen ik laatst wat oud brood over had bedacht ik dat deze helemaal niet op de website stonden.  Nu is dit niet het recept wat ik destijds maakte maar deze wentelteefjes met perzik en geroosterde hazelnoten zijn minstens net zo lekker 😊.

Bereidingstijd
15 min

Aantal
2 stuks

In de koekenpan
6 min

Aantal
2 personen

Ingrediënten

225 gram plantaardige melk
2 tl ahornsiroop
½ tl nootmuskaat
1 tl kaneel
½ tl kruidnagel
1 ongesneden wit brood
1 perzik
10 ongebrande hazelnoten
1 tl pistachenoten
1 el olijfolie

Bereidingswijze Wentelteefjes met perzik en geroosterde hazelnoten

  1. Pak een (vierkante) ovenschaal en doe de melk in de schaal.
  2. Doe 1 tl ahornsiroop door de melk en meng goed door elkaar.
  3. De kruiden mogen ook in het melkmengsel.
  4. Zorg ervoor dat je alles goed mengt. De kruiden moeten allemaal opgelost zijn.
  5. Snij 2 sneeën wit brood van ongeveer 1,5 centimeter.
  6. Leg ze in de ovenschaal en laat de boterham de melkmengsel opnemen en draai ze om als 1 kant goed doordrongen is van het melkmengsel.
  7. Zet een koekenpan om middel vuur en laat de pan warm worden.
  8. Voeg de olijfolie toe.
  9. Leg de wentelteefjes in de pan en bak ze lichtbruin aan beide kanten ongeveer 3 minuten per kant.
  10. Rooster de hazelnoten in een koekenpan.
  11. Hak de hazelnoten in stukjes.
  12. Snij de perzik in blokjes en doe ze met de overgebleven ahornsiroop in de koekenpan waar de hazelnoten in hebben gezeten.
  13. Laat de perziken even in de ahornsiroop bakken zodat ze iets zoeter worden.
  14. Leg de wentelteefjes op een bord als ze lichtbruin gebakken zijn.
  15. Verdeel de warme perziken over de boterhammen.
  16. Strooi de hazelnoten over de wentelteefjes.
  17. Hak de pistachenoten grof en strooi deze ook over de wentelteefjes heen.
  18. Voila de wentelteefjes met perzik en geroosterde hazelnoten zijn klaar.

Eet smakelijk!


  • Voor een extra touch kun je er ook nog wat chocolade vlokken op doen.
  • Ben je gek op brood? Bekijk dan ook eens de recepten voor krentenbollen, kwarkbol en de crostini.
  • Heb jij de wentelteefjes met perzik en geroosterde hazelnoten gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.