Yoghurt cupcake met bosbessen

Yoghurt cupcake met bosbessen

Yoghurt cupcake met bosbessen

Deze yoghurt cupcake is leuk om om op zondagochtend samen met de kinderen heerlijk in pyjama te maken voordat bijvoorbeeld opa en oma langskomen. Het leukste is natuurlijk als ze dan nog in pyjama en vieze handen rond lopen 😉 . Ik vind het altijd leuk om met kinderen in de keuken te staan. Het plezier op de gezichtjes als ze met iets bezig zijn en daarna als ze het resultaat zien. Al moet ik ook zeggen dat sommige kinderen in de keuken een uitdaging zijn 🙂  . Kortom als de gezichtjes maar stralen als het eindresultaat uit de oven komt.

Ingrediënten

Voor de cupcakes (ongeveer 12 stuks)
100 gram (plantaardige) boter
185 gram witte basterdsuiker
225 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
200 gram bosbessen
125 ml magere (veganistische) yoghurt
2 eieren (kamertemperatuur)
1 tl bakpoeder

Voor de versiering
250 ml slagroom
1 zakje slagroom versteviger

Bereidingswijze Yoghurt cupcake met bosbessen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zet de papieren cupcake vormpjes in de muffin bakvorm.
  3. Klop de boter en suiker met een paar eetlepels van de yoghurt tot een lichte, luchtige massa. De suiker moet grotendeels opgelost zijn.
  4. Klop de eieren schuimig.
  5. Meng dit vervolgens goed met het boter-suiker mengsel en roer de rest van de yoghurt erdoor.
  6. Voeg het meel, de bakpoeder en de vanillesuiker toe en schep er luchtig doorheen.
  7. Meng de helft van de bosbessen erdoor.
  8. Vul de papieren cupcake vormpjes voor driekwart met het beslag.
  9. Bak de cupcakejes in 20 minuten gaar. Haal de cupcakes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  10. Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en versier de cupcakes ermee.
  11. Verdeel de overgebleven bosbessen over de slagroom.

Zien er niet leuk uit! Geniet van deze lekkernij.


  • Ben je op zoek naar een cupcake met iets meer mannelijke smaken. Kijk dan eens hier
  • Geen zin in deze topping? Je kan de cupcake ook versieren met fondant.
  • Cupcakes kun je bewaren in de vriezer wanneer je er voor zorgt dat de topping er nog niet op zit.

Heb je dit recept gemaakt ? Laat mij het dan weten via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.