Yoghurt-Komkommerdip met rozenblaadjes
Dit recept zou eigenlijk vorig jaar al geplaatst moeten zijn maar ik was te laat voor Valentijn. Zo eigenwijs als ik dan ook ben komt het dan ook niet eerder online. Wat natuurlijk wel een beetje jammer is want als zomerdip doet deze yoghurt-kommerdip het ook heel erg goed. Zet de borrelplank maar klaar met deze yoghurt-komkommerdip met rozenblaadjes om samen te dippen. Al lukt dat dippen ook heel goed als je alleen thuis bent :).
Ingrediënten
1 komkommer
250 gram Alpro kwark
2 teentjes knoflook
4 eetlepels walnoten
een handje verse munt
zeezout
zwarte peper
een klein handje rozenblaadjes
Bereidingswijze Yoghurt-komkommerdip met rozenblaadjes
- Was en schil de komkommer met een dunschiller voor ongeveer de helft in de lengte (de schil die blijft zitten, geeft de dip wat extra textuur).
- Rasp de gehele komkommer.
- Verdeel de kommer op een bord en bestrooi deze met zout en laat 10 minuten staan.
- Doe de yoghurt in een kom.
- Hak de walnoten fijn.
- Pers de knoflook.
- Snijd de munt fijn.
- Doe de walnoten, knoflook en de munt bij de yoghurt.
- Pak de geraspte komkommer met de hand en knijp het water en het overtollige zout uit boven de gootsteen. Het makkelijkst is om deze in een zeef te doen zodat je de komkommer kan aandrukken.
- Voeg de uitgeknepen komkommer toe aan de yoghurt en schep alles goed door.
- Breng de yoghurt-komkommerdip op smaak met peper en zout.
- Zet nog een half uurtje in de koeling zodat de smaken familie worden.
- Schep de yoghurt-komkommerdip in een kommetje en garneer met munt, walnoten rozenblaadjes.
Borrel ze!