Yoghurtbrokken met aardbeien

Yoghurtbrokken met aardbeien

Yoghurtbrokken met aardbeien

In de ochtend gaat in dit huishouden alles op de automatische piloot en moet het vooral niet veel tijd kosten. Dat is namelijk tijd om net iets langer in bed te blijven liggen. Zeker doordeweeks. Het is dan ook fijn om een ontbijtje te hebben die je alleen maar uit de diepvries hoeft te halen. Je kan de Yoghurtbrokken namelijk de avond van tevoren maken. Het moet natuurlijk wel een beetje ontdooien als je het uit de vriezer haalt maar dat kan als je  jezelf klaar maakt voor de dag. Het is net even iets anders dan yoghurt in een schaaltje. De vroege vogels onder ons kunnen kunnen hiermee ontbijten maar ook heerlijk als lunch, zeker als het zonnetje schijnt en je buiten in de tuin of balkon zit.

Ingrediënten

Optimel yoghurt Griekse style  (400 gram)
2 tl honing of agavesiroop
50 gram walnoten
250 gram aarbeien
3 el granola

Bereidingswijze Yoghurtbrokken met aardbeien

  1. Bekleed de ovenschaal met een vel bakpapier. Zo krijg je de Yoghurtbrokken er straks makkelijker eruit
  2. Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
  3. Meng de yoghurt met honing, aardbeien en walnoten.
  4. Schenk het yoghurtmengsel in de ovenschaal en strijk het glad.
  5. Bestrooi met de granola en zet de schaal 2 tot 3 uur in de diepvries.
  6. Haal de schaal uit de diepvries en breek de yoghurt in brokken.
    De Yoghurtbrokken zullen niet allemaal even groot zijn als het wordt gebroken, dus voor de kleine en iets grotere trek.Eet smakelijk!


  • Ik ben erachter gekomen dat de yoghurt brokken het lekkerst zijn als je deze meteen opeet.
  • Wil je niet iets bevroren eten maar hou je wel van deze ingrediënten?
  • Kijk dan eens naar deze recepten Granola en Yoghurt met warm fruit

Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij dan weten  via Facebook, Instagram of in een reactie hieronder. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.