Zoete bosbessen-kaneel broodjes

Zoete bosbessen-kaneelbroodjes

Zoete Bosbessen-Kaneel Broodjes

Deze keer maak ik voor de #swiepswoepswap zoete bosbessen-kaneel broodjes geïnspireerd  door de cinnamon rolls van Zoet & Gevoed. Kelly blogt 1,5 jaar en deelt op haar website zoete gerechten met een gezonde insteek maar niet minder lekker daarom.  Daar waar Kelly een gezonde insteek heeft zie je dat in dit recept niet meer terug 😊. Ik blijf toch een zwak houden voor suiker.

Totale tijd
160 minuten

Rijzen
120 minuten

Aantal
9 stuks

In de oven
30 minuten

Ingrediënten

Het deeg
420 gram bloem
1 pakje gist
2 tl zout
1 ½ cups plantaardige melk (soja)
¼ cup maple sirup

De vulling
285 gram bevroren bosbessen
80 gram ruwe rietsuiker
1 el kaneel
80 gram bruine suiker (licht)
zest van 1 citroen

Siroop / Glazuur
1 cup verse bosbessen
1 cup water
½ cup rietsuiker
1 ¼ el vanille
1 el maizena
2 cups poedersuiker

Bereidingswijze Zoete Bosbessen-kaneel broodjes

Het deeg

  1. Doe in de kom van je keukenmachine de 3 ½ cups bloem, gist, zout, melk en maple sirup.
  2. Laat de keukenmachine draaien met een deeghaak totdat er een deeg ontstaat.
  3. Doe wat bloem op het aanrecht.
  4. Haal het deeg uit de mixer en maak er een bol van.
  5. Leg de bal deeg weer terug in de kom en doe er een theedoek over heen.
  6. Laat het deeg rijzen voor 60 – 90 minuten op een warme plek.
    Het deeg moet ongeveer twee keer zo groot worden.
  7. Rol het deeg uit in een rechthoek.

De vulling

  1. Doe de ingrediënten van de vulling in een kom en hussel door elkaar. De bosbessen moeten nog bevroren zijn.
  2. Verdeel de vulling over het deeg.
  3. We gaan het deeg rollen aan de lange zijde totdat er een grote rol ontstaat.
  4. Snijd het zoete bosbessen-kaneel brood in 9 stukken.
  5. Doe de stukken in een vierkante bakvorm (20*20)
  6. Doe een warme theedoek over de zoete bosbessen-kaneel broodjes.
  7. Laat ze 25-30 minuten rijzen.

In de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de bosbessen-kaneel broodjes in de oven circa 30 minuten.

Siroop / Glazuur

  1. Doe de bosbessen in een klein (saus) pannetje samen een ½ cup water en de rietsuiker.
  2. Zet het vuur op medium totdat het suiker is opgelost.
  3. Doe ondertussen in een bakje de maïzena en het overgebleven water en roer goed door elkaar.
  4. Het maïzena mengsel kan bij de bosbessen worden gedaan met een ¼ el vanille.
  5. Laat het bosbessen mengsel indikken voor ongeveer 10-15 minuten.
  6. Zet een middelgrote kom klaar met poedersuiker maar doe er nog niks mee.
  7. Als de zoete bosbessen-kaneel broodjes uit de oven komen, besmeer ze met een kwastje wat glazuur over de zoete bosbessen-kaneel broodjes.
  8. Voeg nu de overgebleven bosbessensiroop eetlepel voor eetlepel toe aan de poedersuiker totdat het de juiste dikte is.
  9. Voeg de overige vanille toe aan de glazuur.
  10. Doe daarna de glazuur over de zoete bosbessen-kaneel broodjes heen.

Eet smakelijk!


  • Schrik niet van de hoeveelheid stappen. Het zijn meer stappen dan ik normaal gesproken heb maar alle stappen zijn heel eenvoudig. Het is echt het proberen waard.
  • Op naar meer recepten met bosbessen? Kijk dan eens naar het recept voor Yoghurt met warm fruit en Blueberry rocks.
  • Heb jij deze zoete bosbessen-kaneel broodjes gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.