Zomers gevuld broodje

Zomers gevuld broodje

Zomers gevuld broodje

Alweer de 11e editie van de Swiepswoepwap van Mandy and more. Met de Swiepswoepswap maak je een gerecht van een andere foodblogger en geef je je eigen draai eraan. De keer mocht ik weer een recept maken van Christien van de blog Oesters en Uien. Ik moest zeggen dat het even een uitdaging was om een recept te kiezen want ik moest iets gaan veganiseren. Deze keer ben ik niet van een recept uitgegaan maar wat de naam is van het recept Zomers gevuld brood. Hier heb ik mijn swoep gevonden.

Ik vond het zo’n leuke naam dat ik dacht wat is voor mij nou voor mij een zomers gevuld broodje? Waar ik erg van kan genieten is grillen van courgette en aubergine, die streepjes! Tegenwoordig ben ik ook zelf paprika’s aan het roosteren op open vuur. Die smaak is net wat intenser dan een potje uit de supermarkt. Tijdens het grillen en roosteren kwam ik erachter dat ik nog een beetje smeuïgheid kon gebruiken en wat is er nu lekkerder dan hummus. Zo is mijn zomers gevuld broodje geboren en ga ik zeker nog een aantal keer maken voor een lekkere lunch in de tuin.

Bereidingstijd
15 minuten

In de grillpan
2 x 2 minuut en 2x 3 minuten

Aantal
1 persoon

Ingrediënten

Hummus Choemoes
1 aubergine
1 courgette
2 zoete puntpaprika’s
olijfolie
zeezout
1 Turks brood

Bereidingswijze Zomers gevuld broodje

  1. Zet de grillpan op het vuur en laat de pan heet worden.
  2. Snijd dunne plakjes courgette (met de kaasschaaf). Net zoveel als je broodje goed belegd is.
  3. Snijd de aubergine in twee dunne plakken van één centimeter.
  4. Leg de puntpaprika’s op openvuur zodat ze helemaal zwart worden (af en toe draaien).
  5. Grill de courgette en de aubergine zo dat er mooie grillstrepen op staan.
  6. Als de courgette en de aubergine klaar zijn leg ze dan nog even op een bordje om wat af te koelen.
  7. Als de puntpaprika’s zwart zijn haal ze van het vuur en laat iets afkoelen.
  8. Haal het zwarte van de paprika’s af. Dit gaat gemakkelijk met de achterkant van een mes. Schraap voorzichtig over de paprika heen.
  9. Snijd het Turks brood zo dat je een kwart brood gesneden hebt en daarna door de midden zodat je het brood kan vullen.
  10. Besmeer het Turkse brood met de Hummus Choemoes (zie recept Hummus Choemoes)
  11. Leg hierna de courgette over de hummus heen.
  12. Vervolgens de aubergine en daarna de geroosterde puntpaprika.
  13. Top het Zomers gevuld broodje af met wat olijfolie en zeezout.

Ogen dicht, zonnetje op je bol en eet smakelijk!


  • Voor dit recept heb ik de hummus choemoes al eerder gemaakt
  • Zin in nog een lekker broodje. Kijk dan eens naar het recept van de courgettesoep met een lekker broodje met aubergine en pesto.
  • Heb jij een Zomers gevuld broodje gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.