Zuurdesem tosti met Kimchido

Zuurdesem tosti met Kimchido

Zuurdesem tosti met Kimchido

Al een tijdje zit ik na te denken over het fermenteren van groenten maar ik heb het nog niet gedaan. Ik heb het zelfs nog nooit gegeten op zuurkool na dan 😊. Totdat Ellen van Naturell mij kennis liet maken Kimchido door op bezoek te gaan bij Basic Theory voor haar Plantaardige Praat en daar een tosti maakte met Kimchido. Dit wilde ik natuurlijk uitproberen. Eerst natuurlijk lekker makkelijk met brood uit de vriezer maar deze tosti moest een upgrade krijgen. Wat doe je dan? Je kiest voor het brood van Joris Brood. Dit houthakkers brood heeft een wat vettige korst waardoor het een perfecte combinatie heeft met de gefermenteerde groenten. Nu nog wat sla erbij en je hebt de Zuurdesem tosti met Kimchido. Om te dippen gebruik ik geen curry maar truffelmayonaise want dat is de verslaving van dit moment.

Totale tijd
15 minuten

Aantal
1 stuks

In de koekenpan
2 x 3 minuten

Aantal
1 persoon

Ingrediënten

2 plakken Houthakker zuurdesem (Jorisbrood)
Plantaardige boter (Flower Farm)
Geraspte kaas, plantaardig (ah)
Blaadjes baby gem
Kimchido (Basic Theory)
Truffelmayonaise (Mister Kitchen)

Bereidingswijze Zuurdesem tosti met Kimchido

  1. Snijd het Houthakker brood in twee boterhammen.
  2. Besmeer de plakken aan één kant met boter.
  3. Doe de geraspte kaas op de boterham met de boterkant naar onderen.
  4. Snijdt de sla in reepjes en leg dit boven op de geraspte kaas.
  5. Doe wat Kimchido er bovenop.
  6. Doe de andere boterham op de tosti met de boterkant aan de buitenkant.
  7. Verwarm een koekenpan met een klein beetje boter.
  8. Leg de Zuurdesem tosti met Kimchido in de koekenpan.
  9. Druk de tosti goed aan (hou de druk erop) en draai om na 3 minuten.
  10. Laat de andere kant ook 3 minuten in de koekenpan.
  11. Serveer de Zuurdesem tosti met Kimchido met truffelmayonaise.

Eet smakelijk!


  • Het lekkerste is brood zelf in plakken snijden omdat het dan lekkere dikke plakken zijn. Zorg er bij dit brood voor dat het niet te dik is maar wel iets dikker natuurlijk dan een machinale boterham.
  • Op zoek naar een andere tosti, kijk dan eens naar deze triple kaas tosti
  • Heb jij deze Zuurdesem tosti met Kimchido gemaakt? Laat het mij dan weten via Facebook, Instagram of laat hieronder een reactie achter. Vind ik leuk!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.