Granola met granaatappel
Granola met granaatappel Ongeveer om de andere dag eet ik wel yoghurt of een smoothie met een huisgemaakte granola. Sinds ik het zelf maak heb ik nooit meer een pak in de winkel gekocht. Zonder nad...
Granola met granaatappel Ongeveer om de andere dag eet ik wel yoghurt of een smoothie met een huisgemaakte granola. Sinds ik het zelf maak heb ik nooit meer een pak in de winkel gekocht. Zonder nad...
Kersen smoothie met blauwe bessen Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met een smoothie. Toch heb ik getwijfeld om deze kersen smoothie te plaatsen. Niet omdat deze niet lekker is maar omdat ...
Karamel shortbread met marmereffect Dit is zo’n goedje, de karamel, waarbij je de lepel opeet zo lekker vind ik het. Karamel shortbread is dan ook een van mijn favorieten koeken. Deze koeken he...
Kikkererwtenburger met mispel-appelchutney Dit gerecht is ontstaan toen ik in de Beemster (Noord-Holland) was en daar de mispel-appelcutney mocht meenemen. Meteen kwam het idee van een kikkererwten...
Pecannotenbonbons met Licor 43 Horchata Er is een nieuw kindje geboren en ze heet pecannotenbonbons met Licor 43 Horchata. Deze bonbon is geheel vegan. Licor 43 heeft een vegan zusje genaamd Lico...
Spanaki loempia’s Al een tijdje geleden, voor Covid-19, heb ik een workshop gevolgd bij Koken met Eleferia, de koningin van de Griekse keuken. Daar hebben we toen o.a. een spanakopita (taart) gem...
Gerookte bietencarpaccio met appel Het recept voor deze gerookte bietencarpaccio met appel is alweer van de zomer bedacht. Na het maken van de bieterballen van de Bitterballen Koningin was er nog w...
Geroosterde peren met cashewcrème Met de kerst in aantocht dacht ik laat ik eens vroeg beginnen met wat kerstinspiratie. Meestal bedenk ik het met kerst of in de dagen erna. Dit jaar wilde ik op t...
Worteltaart voor Sinterklaas Nadat ik vorig jaar de worteltaart van Bonnies in Arnhem had geproefd wist ik het zeker deze taart moet ook op mijn website komen te staan. Het heeft nog even geduurd...
Gebakken feta met rode koolsalade Het is weer tijd voor de #swoepswoepswap van Mandy and more. Hierbij wordt je gekoppeld aan een andere foodblogger en struin je haar/zijn website af voor een leuk ...
Paddenstoelensalade met granaatappelpitjes en matze Al een tijdje geleden mocht ik proef bakken voor het boek NOSH van Esther Erwtenman. Dit boek is een mix van lekkere recepten, verhalen en Joodse...
Klassieke plantaardige kruidenboter Na een wandeling in de herfst vind ik het heerlijk om te borrelen met natuurlijk wat lekkers. Meestal doe ik niet zo veel moeite als ik alleen ben maar soms vind...
Basis groentebouillon Het zat mij een beetje dwars dat ik nog nooit een groentebouillon had gemaakt en dat ik dat deed met een groenteblokje. Niks mis mee qua maak maar het bleef toch knagen. Na di...
Salade Caprese met gefrituurde salie Salade Caprese was een recept wat ik graag op de website wilde neerzetten maar niet op de originele manier. Ik wilde er graag een twist aan geven. Gefrituurde s...
Pompoendip met op hout gerookt zeezout Daar zit je dan in het weekend met een lege koelkast en Picnic die pas zondagavond je boodschappen komt bezorgen. Wat doe je nu op brood want er ligt niks mee...
Zoete Bosbessen-Kaneel Broodjes Deze keer maak ik voor de #swiepswoepswap zoete bosbessen-kaneel broodjes geïnspireerd door de cinnamon rolls van Zoet & Gevoed. Kelly blogt 1,5 jaar en deelt op ...
No knead bread uit de oven Het is gelukt, ik heb een no knead bread uit de oven gemaakt. Brood is misschien wel het allerlekkerste. Het stoorde mij dan ook dat ik geen fatsoenlijk brood uit de oven...
Hongaarse goulash met kikkererwten Het is al weer even geleden maar voor de #swiepswoepswap van juni mocht ik een gerecht uitkiezen van Nienke van Foxililicious. Nienke eet met haar gezin vegetaris...
Witte chocoladekoekjes Al een tijdje, eigenlijk vanaf het begin, staan witte chocoladekoekjes op mijn to lijstje. Dat to do lijstje wordt natuurlijk alleen maar langer en nooit korter. Staat het ...
Croutons maken voor bij de soep of salade De afgelopen maanden is het maken van croutons toch wel één van mijn favoriete bezigheden geweest. Ik had bedacht dat ik paddenstoelensoep ging maken maa...
Zomerstamppot met doperwten en radijsjes Stamppot je kan mij niet blijer maken in de herfst en winter. Boerenkool, Zuurkool, Spinazie stamp, Hutspot. Als de eerste blaadjes vallen dan staat er stam...
De allerlekkerste knapperige aardappels Een tijdje geleden kwam het recept voor de wortels met knapperige aardappels online en toen had ik het idee al om de allerlekkerste knapperige aardappels iet...
Ontbijttaart met frambozen en blauwe bessen Ik had nog quinoa in de kast van het ontbijttaartje dat ik had gemaakt voor de swiepswoepswap van april. Nu ken niet super veel recepten met quinoa dus w...
Perenijs met tijm Toen ik jaren geleden op zoek naar een verfrissend ijsje in de supermarkt ging, koos ik voor een perenijsje. Ik kan je zeggen ik was meteen verslaafd. Nu het warme weer dit jaar w...
Paddenstoelensoep met eekhoorntjesbrood Terwijl ik deze paddenstoelensoep aan het uitschrijven ben bedenk ik mij hoeveel soorten paddenstoelensoepen er zijn. Vroeger at ik altijd Koninginnesoep of ...
Gebakken venkel in witte wijn met tomaatjes en olijven Met deze warme dagen wil niet in een warme keuken staan en waarschijnlijk het liefst een lichte, makkelijke maaltijd bereiden. Nu lijkt het of...
Wentelteefjes met perzik en geroosterde hazelnoten Van het weekend lag de beroemde mail van Mandy in de bus voor de 7e editie van de Swiepswoepswap. Hier worden door foodbloggers recepten gemaakt v...
Crostini met gepureerde tuinbonen Nu we al zo’n 10 weken thuis zitten zou je zeggen dat je wat meer tijd over hebt om leuke dingen te doen. Ik kom nog steeds tijd tekort. Ik werk gelukkig nog ste...
Sinaasappel-dadelsalade is heel iets anders dan de Nederlandse salade waarbij de sla centraal staat. De Midden-Oosterse cultuur maakt het zeker wat spannender met de smaken zoet, zout, heet en frui...
Tajine met geroosterde aubergine, tomaat en kikkererwten Sinds dat ik in een tajine Shakshuka heb gemaakt ben ik verliefd met het koken in een tajine. Moet ik wel eerlijk zeggen dat ik bij de eerst...
Monchoutaart met abrikozen en granaatappel Monchoutaart vind ik denk ik wel een van de lekkerste taarten. Gelukkig denken ze daar in mijn familie net zo over. Omdat we elkaar nu niet kunnen zien wo...
Biscotti met sinaasappel en chocolade Biscotti, het heerlijke knapperige Italiaanse koekje dat ik nooit had gedacht zelf te maken. Nu heb ik al een hele tijd amandelmeel in een keukenla liggen maar...
Havermoutpannenkoeken met bloedsinaasappelsiroop In deze Coranatijd moeten we zoveel mogelijk binnen blijven. Boodschappen doe ik nu 1x in de week en daarnaast maak ik mijn kleine voorraadkast een ...
Ontbijttaart met pruimen Ik was het eigenlijk een beetje vergeten de Swiepswoepswap van maart/april. Deze begon wat later door de vakantie van die leuke Mandy van Mandyandmore en toen kwam Corona o...
Wortels met knapperige aardappels en knoflooksaus Ken je die mop van dat konijn dat geen worteltjestaart lustte? Dit konijn lust die worteltjestaart wel maar is ook gek op wortels uit de oven. Met ...
Tajine met geroosterde peer, vijgen en walnoten Deze tajine met geroosterde peer, vijgen, walnoten en kardemom is een van de lekkerste gerechten die ik ken. Zo zou je het moeten eten als bijgerecht...
Walnoten-karameltaart Volgens mij weten jullie allemaal wel dat mijn vriendinnetje Yvette heerlijk kan bakken. Zo proefde ik al jaren haar walnoten-karameltaart. Hier hoef je geen groot stuk van te...
Mexicaanse kikkererwtencurry Mexicaanse kikkererwtencurry waarschijnlijk heb je er nooit van gehoord 😊. Toen ik dit recept aan het maken was vond ik dat het een beetje kleur miste. Na in de koel...
Spinazie-tijm smoothie Sommige gerechten worden gewoon bij toeval gemaakt. Niks vooraf gepland en uitgedacht. Beetje van dit en dat en als het dan lukt is het nog leuker! Om de magie nogmaals te cr...
Aardbeien dippen in chocolade Al heel lang wil ik een keertje aardbeien dippen in chocolade maar ik deed het telkens niet omdat ik dacht dat doe ik wel als ik een vriendje heb 😊. Omdat het leven...
Taco’s met krokant gebakken zwarte bonen Toen Jamie Oliver bekend maakte dat hij een vegetarisch kookboek uit zo brengen maakte mijn hart een sprongetje. Ik heb ondertussen al diverse recepten gema...
Dadelsoep uit de woestijn Je hebt het vast nog niet gegeten maar mocht je wel hebben gedaan dan ben je vast net zo dol op Dadelsoep dan ik. De meeste denken dat deze soep heel zoet is maar door de ...
Winter tompoezen Voor de #swiepswoepswap van januari mocht ik een recept swappen van Astrid van Bonapetit. Wat is het een feestje om haar website te bekijken. Naast foodblogger is Astrid eigenaar v...
Appeltaartyoghurt Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Betekent dit nu dat je altijd maar gezond moet eten? Ik zeg daar volmondig nee tegen. Iets met genieten met mate want anders hou ik het in ieder ...
Zuurkoolschotel Jarenlang heb ik zuurkoolstamppot gekocht in de supermarkt. Je weet wel van die 1-pers. kant en klare pakketten. Heerlijk vond ik het. Ik had mijzelf wijs gemaakt dat het heel moe...
Kikkererwten “Tonijn” sandwich Ik ben dol op brood. Waarom, geen idee maar wat nog veel belangrijker is wat smeer ik op mijn brood? Nu kan je voor een vlees- of visvervanger gaan die in de supermar...
Overnight oats met rode biet en peer Als je mij een aantal jaren geleden had gevraagd of ik overnight oats zou eten dan weet ik niet of dat dit antwoord positief was geweest. Ik vond het altijd een...
Shakshuka uit de tahjine, vegan style Het is al weer november voor de Swiepswoepswap. Deze keer mocht aan de slag met één van de recepten van Marjolein van Echte Gerechten. Marjolein wil met haar...
Pepernotenbonbons met sinaasappel Sinterklaas is weer in het land en de eerste schoenen met wortels zijn al weer gezet. Maar zou het niet leuk zijn om Sinterklaas ook wat lekkers te geven 😉. M...
Naan met gepaneerde bloemkool en broccoli Voor de swiepswoepswap van september mocht ik een recept maken van Anne van de blog Lekker Bourgondisch. Anne is in de zomer van 2018 samen met haar gezin ...
Chilimayonaise Het zat al een tijdje in mijn hoofd om een vegan mayonaise te maken maar ik wist niet goed hoe. De recepten die ik had gevonden waren het allemaal net niet. Totdat ik het recept van ...
Robuuste krentenbollen Als ik bij mijn vriendinnetje Yvette ben dan heeft ze altijd iets lekker klaar staan of het staat nog net even in de oven zodat de heerlijke geuren tegemoet komen. Zo ook met...
Triple fruit trifle Al bladerend door mijn foto’s kwam ik deze foto tegen van de triple fruit trifle. Deze foto heb ik zeker een jaar geleden gemaakt. Ik moet zeggen dat ik hem nog steeds mooi vi...
Aubergineburger van de grill Ik had zo’n zin in een burger. Een lekkere sappige waarbij de sauzen langs je mond heen druipen. Dat je snel met een servet moet pakken omdat je anders helemaal onder...
Tom Yum soep uit Japan Voor de #swiepswoepswap van Mandy and more in juni mocht ik een recept maken van Evie kookt. Het is altijd spannend om iets van een andere foodblogger te koken of bakken. Ook...
Overnight oats met frambozen en meloen Voor de mensen die, net zo als ik, liever de wekker snoozen dan meteen opstaan is een ontbijt wat je de avond ervoor kan voorbereiden een uitkomst. Jullie wet...
Mangolassi, een gezonde Indiase milkshake Jarenlang heb ik gedacht dat Lassi alleen een rijstmerk is. Maar wat blijkt je kan lassi ook drinken. Het is een drank op basis van yoghurt en doet je denk...
Geroosterde bloemkool met gepofte knoflook Zoals jullie weten ben ik dol op ovengerechten omdat ik dan tussendoor nog iets anders kan doen voordat ik op de bank plof na een dag hard werken. Het ori...
Gegrilde druiven met burrata Het virus heeft mij te pakken en ik zit dus in een Ottolenghi fase. Dit gerecht is ook bomvol smaak en wie wist dat druiven grillen zo lekker kon zijn! Ik eet mijn frui...
Vegan Abrikozenscones om bij weg te dromen Dit scones recept van Lisa Jansen van Taarten van Jansen moet ik echt met jullie delen! Ik was dan ook heel blij dat ik dat mocht van haar. Voor wie Lisa ...
Tomatensalade van Ottolenghi Als ik één chefkok geweldig vind dan is dat Yotam Ottolenghi wel. Toch ben ik ook een beetje bang voor zijn recepten. De ingrediëntenlijst is soms een beetje lang en...
Ik hou van kaneel appel smoothie Vaak maak ik een smoothie in de winter met yoghurt zodat het wat meer vult en je niet na twee uur denkt mmm wat ga ik nu weer eten. Dus ben ik gaan experimenteren m...
Groenten uit de oven De oven kan ik echt niet missen in de keuken. Als ik dus mocht kiezen tussen het gasfornuis en de oven dan kies ik voor 100% de oven. Ik vind het echt de beste uitvinding. Voor...
Appel met cashewpasta Het weekend is weer voorbij en we gaan weer gezond de week door door de lunchtrommels te vullen met gezonde snacks. Zelf ben ik echt dol op appels en ik zou niet zonder kunn...
Nectarinesalsa Het is januari en iedereen, nou ja bijna iedereen, zit in de ik doe gezond modus / de kilo’s moeten eraf. Ik ben een groot voorstander van balans. Ook sla ik daarin wel eens de pla...
Worstenbroodje met knoflook-karamel Een potje geluk dat is hoe ik denk over karamel. Karamel kan je gewoon instant blij laten worden op een minder prettige dag. Toch had ik dit potje knoflook-karam...
Kalettes in de pompoen met rijst Soms als foodie gebeurt het wel eens dat je geen zin hebt om te koken. Ja, ook ons gebeurt het wel eens. Dan zijn het soms hele makkelijke gerechten waar je naar te...
Winterkoekjes voor een winters feest De decembermaand is begonnen en het is nu wachten op een witte kerst. Wat denk jij? Deze winterkoekjes zien er uit als besneeuwde koekjes om alvast in de winter...
Koffiemacarons met witte chocolade roomkaasvulling Af en toe ben ik echt wel een schijterd in de keuken. Iets bij voorbaat al niet maken omdat het toch mis gaat. Dat is toch zonde van de ingrediën...
First date bonbons Weet jij het nog de eerste ontmoeting met de liefde van je leven? Wat deed je toen en hoe was jullie eerste ontmoeting? Gingen jullie samen dansen, een kopje thee of koffie drink...
Pompoen-wortel-sinaasappel jam en pruimenjam Zoals jullie weten ben ik laatst een weekend weg geweest naar Duitsland waar ik samen met mijn vriendinnetje allerlei lekkernijen heb gemaakt. Doordat z...
Vla met vanille Ik wilde graag een keertje zelf vla maken maar had het nog nooit gedaan. Totdat ik een bakweekend met Yvette had gepland want bakken is natuurlijk leuker met zijn tweeën en maakten...
Stoofperen in witte druivensap Deze Gieser Wildeman peer wordt eigenlijk door mij alleen in de winter gekocht want dan is het stoofperen tijd. Bij sommigen komt dit gerechtje alleen met de Kerst op...
Pompoenpannenkoeken voor de herfst De supermarkten staan er weer vol mee. De pompoen. Van groot naar klein en allerlei soorten zoals de flespompoen, sierpompoen en muskaatpompoen. Het is dan ook ni...
Rode kool soep met appel en tijm Ik heb een haat/liefde verhouding met rode kool. Vroeger lustte ik het echt niet. Tegenwoordig eet ik rode kool graag ondanks dat er best nogal wat kaneel overheen ...
Pompoen-saliehummus om je vingers bij af te likken De reden dat ik zelf nog nooit hummus heb gemaakt is omdat ik hummus van Maza ontzettend lekker vind. No spon. Er staan altijd meerdere bakjes in ...
Bolognaise saus vegan style Bolognaise saus is denk ik het eerste wat ik maakte zonder pakjes of zakjes. Ik heb wel eens tussendoor een zakje gepakt maar dan proef je pas hoe zout zo’n zakje is. ...
Hummusbrood is wat deze bakker bakt Ik ben altijd een beetje jaloers als ik mooie plaatjes zie van zelf gebakken brood. Ik moet bekennen ik heb er geen geduld voor. Eén keer rijzen gaat nog wel en...
Aardappelsoep met bleekselderij Ik at ruim 20 jaar gelden (wat gaat de tijd snel) voor het eerst aardappelsoep. De directiesecretaresse van toen maakte dit staan en ik vond het destijds een heel ...
Havermout muffins met breakfastmix De Notenlaer vroeg aan mij twee weken geleden of ik een aantal van hun producten wilde ontvangen om daar een aantal recepten mee te maken. Ik was meteen enthousia...
De fitte smoothie Het project De fitte vegetariër is nu officieel een week aan de gang. Ik heb het inderdaad een project genoemd met officiële hastag #defittevegetarier. Wie weet gaat het dan goe...
Zoete aardappel brownies om te trakteren Het enige wat je tegenwoordig hoort als je de tv of radio aanzet is dat je hoort dat we meer groenten moeten eten, zowel volwassenen als kinderen. Hoe doe j...
Al-Andalus en Appel-Walnoot Kruidenboter Vaak wordt mij gevraagd of ik team hartig of team zoet ben. Dat moet voor de meesten geen verrassing zijn 😊 Maar is dat ook zo als je je kruidenboter zoe...
Kikkererwten snack met Thaise kruiden Ik hoor jullie nu al denken een gezonde hartige snack bestaat dat? Ja, het bestaat! Ik moet zeggen ik ben ook meer van de calorieën, hoe meer hoe beter. Maar ...
Aardbeien Gemberbier met munt en limoen Mocktails, je weet wel cocktails zonder alcohol, zijn hot. Waarom zou op een feestje een colabuik (net die ene cola teveel) willen hebben als ook kan geniete...
Salade van gegrilde groenten Met deze temperaturen is het soms een uitdaging om in de keuken te staan. Daarom is het handig om soms je maaltijden van te voren te maken. Zo zet je ’s avonds toch e...
Tempehspiesjes met Pindasaus en gebakken uitjes Het zomerse weer blijft maar aanhouden en terwijl ik dit schrijf komt er een hittegolf aan. Voor de meeste mensen tijd om de BBQ aan te steken. In ...
Pastasalade met kliekjes Met het warme weer dat nu al weken aanhoudt is het bij mij in de keuken eigenlijk niet om uit te houden. Vandaar dat ik nu vaak pas als de zon ondergaat ga koken zodat als ...
Pannenkoeken met gekarameliseerde appel en mango Als je kinderen vraagt wat ze willen eten dan zal het antwoord waarschijnlijk met de letter P beginnen. Pizza, Patat of Pannenkoeken. Als ik pannenk...
Ketchup voor bij de Burger Vroeger associeerde ik Ketchup altijd met burgers want daar kon je niet om heen. Omdat ik al heel lang geen echte burgers had gegeten at ik eigenlijk bijna nooit ketchup....
Heerlijk happen in de bonenburger Vandaag was het dan eindelijk zover Francine van Heerlijke Happen kwam langs voor haar item Het Favoriete Recept van.. Sinds dat ik geen vlees meer at (circa 20 ja...
Courgettesoep met een lekker broodje Ik weet niet wat het is maar ik vind het het leukst om op zondagmiddag/avond soep te maken. Dan ben ik eigenlijk het meest relaxed van de week en de wetenschap ...
Bastogne truffels en Bounty bonbons Zoals jullie op mijn Instagram kunnen zien komt er regelmatig een post voorbij van de Bastogne truffels die ik weer heb gemaakt. Het is echt de meest gevraagde l...
Waldorfsalade aan de tuintafel Op het moment dat dit recept uitschrijf is het 27 graden. Zo’n dag waarvan je zegt ik wil niet al te lang in de keuken staan en zeker niet in de mijne waar de tempe...
Pastei met tomaten en geitenkaas Als dit gerecht uit de oven komt weet je niet wat je overkomt. Het deeg ruikt namelijk naar koekjes en het lijkt wel op een pizza maar het deeg is bros. Deze pastei...
Sperziebonenstoof met tomaten en dille Soms kom je een beetje in een sleur terecht als je moet koken. Je kookt toch het liefst wat iedereen lust. Zo zijn er altijd gerechten die wekelijks op het bo...
Mosterdmayonaise in een potje Al eerder schreef ik over mijn jeugdherinnering betreft de dips van Calvé toen ik de Auberginedip online zette. Nu ik mijn eigen tekst bij dit heerlijke recept nog ee...
Eiersalade met mosterdmayonaise Mijn lunches zijn meestal niet zo bijzonder. Vooral omdat ik mij meestal niet de tijd gun omdat er altijd wel wat onverwachts gebeurd wat nu af moet. Ik heb het dan ...
Kwarkbol voor een feestelijke dag Wat is er leuker dan de ontbijttafel te dekken voor Pasen. Met de lente die net is begonnen en het zonnetje dat schijnt (hopelijk). Croissantjes, bagels, vers b...
Groentenquiche voor de makkelijke avond Je bedoelt natuurlijk taart voor het avondeten! Je hebt niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Daarom vind ik de verse bladerdeeg op rol zo af en toe wel e...
Doperwtenloempia maak je zo! Doperwtenloempia, ik was vroeger absoluut geen makkelijke eter. Groente was iets wat ik voor ik het al had geproefd niet lekker vond. En dan nu te bedenken dat ik vege...
Granola met gedroogd fruit, noten en chocolade Steeds meer bedrijven verzinnen nieuwe smaken maar deze Granola met gedroogd fruit, noten en chocolade kun je ook heel makkelijk zelf maken zonder dat...
Pindakaas, lekker crunchy Pindakaas, nu heel wat jaren verder zijn er veel nieuwe spelers op de markt zoals Mister Kitchen en De Pindakaaswinkel en dan ga je toch denken kan ik het ook? En ja oo...
Vanille-labne met gember-limoensiroop Vanille-Labne is naar mijn mening de gezonde versie van hangop. Hoe langer je de yoghurt laat uitlekken hoe steviger. Labne is voor zover ik weet niet in de wi...
Chipotle Cashewnotenkaas met een kick Chipotle Cashewnotenkaas is een “kaassoort” waar ik als echte kaasjunkie toch weer een nieuwe dimensie in zie. De reden dat ik nog geen echte vegan eter ben ...
Groningse mosterdsoep met kerrie Groningse mosterdsoep is voor mij geluk in een kommetje. Food for the soul zoals de Engelsen het zeggen. Toch heeft het even geduurd voordat deze soep op website st...
Pepernoten met hagelslag en pindakaas Pepernoten maken doe ik pas net voordat Sinterklaas weer in het land is. Het is leuk dat je ze tegenwoordig al in de zomer kan kopen maar voor mij is het toch ...
Herfsttosti met champignons en vijgen Herfsttosti is de naam die ik meteen bedacht toen ik deze tosti in mijn mond had. Echt meteen zo’n geel lampje boven mijn hoofd zoals Willie Wortel in de stri...
Hutspot met een Oosters tintje Hutspot met een Oosters tintje vegetarisch eten? Tja daar heb ik goed over na moeten denken. Ik wist eigenlijk niet waar ik moest beginnen. Toch begon ik het te misse...
Wortel pastinaaksoep in de herfst Wortel is een groente die bij mij regelmatig in de groenten la ligt. Pastinaak daarentegen niet zo vaak. Zou het daarom zijn dat Pastinaak een vergeten groente is?...
Gepofte knoflooksoep met ananas Hoe vaak gebruik jij knoflook in gerechten? Ik kan wel zeggen dat het bij mij regelmatig is. Heerlijk om toe te voegen voor extra smaak. Vroeger dacht ik dat je alle...
Tosti Triple Kaas uit de koekenpan Ik vind deze Tosti Triple kaas uit de pan toch wel de Koning of Koningin onder de tosti’s. Ben je gewend om je tosti alleen in het tosti apparaat te doen dan word...
Komkommer-Yoghurtdip voor op een zomerse dag Deze Komkommer-Yoghurtdip doet mij meteen aan vakantie denken in Griekenland. Op een terrasje of aan het strand borrelen en dippen en natuurlijk ook nog...
Blueberry Rocks voor alcoholvrij vermaak Naar mate ik ouder wordt zijn de dagen dat ik alcohol drink op 2 vingers te tellen. Ik ben de BOB want anders kom ik niet thuis (Single life). Voor diegene ...
Bircher muesli met pruimen In het dit huis kom ik doordeweeks altijd tijd te kort. Er zou makkelijk iets aan te doen zijn maar ik vind het zo lekker om in de ochtend in mijn bedje te blijven liggen...
Granola repen met abrikoos en dadel Ik weet niet hoe het bij jullie is maar volgens mij heb ik een biologische klok als het gaat om tussendoortjes. Tussen 10:00 en 10:30 en rond 15:00 uur dan zegt ...
Auberginedip uit de Mediterrane keuken Vroeger had je van die zakjes van Duyvis waar je alleen mayonaise en water aan hoefde toe te voegen en dan had je de dip voor de chips. Carnaval was mijn favo...
Icetea Perzik-Kaneel uit eigen keuken Ik ben niet iemand die alles altijd homemade maakt. Soms vind ik het namelijk best fijn als de supermarkt het voor mij bedenkt. Uit gewoonte loop je dan ook na...
Oreo fudge om hemels te genieten Ben jij ook een chocaholic? Dan is fudge toch echt de next level. Ik denk dat ik gekker ben op fudge dan op chocolade. Wat is er nou lekkerder dan chocolade combine...
Hands off my chocolate fudge Op de website staat al een recept met Oreo fudge en is eigenlijk een soort basis recept voor makkelijke fudge. Toch wil ik deze Hands off my chocolate versie niet onth...
Koekje van Pindakaas De eerste herinneringen van eten zijn misschien wel de boterhammen met pindakaas. Wie is er niet mee opgegroeid en heeft niet met een lepel de pindakaas uit de pot gegeten of m...
Banaan-Mango Smoothie Als ik aan smoothies denk dan denk ik aan het zomerse gevoel van een zonnetje en een heerlijke dag in het vooruitzicht. De donkere winterse dagen zijn voorbij en het buitenlev...
Guacamole, dippen op zijn Mexicaans Het hoofdingrediënt van guacamole is de avocado. Het heeft even geduurd voordat ik dit durfde te eten. Meerdere malen in huis gehaald maar ik was toen nog geen ...
Yoghurtbrokken met aardbeien In de ochtend gaat in dit huishouden alles op de automatische piloot en moet het vooral niet veel tijd kosten. Dat is namelijk tijd om net iets langer in bed te blijven...
Asperge-kerriesoep in de lente Het is weer tijd om naar de groentenjuwelier te gaan voor asperges. Voordat je het weet is het seizoen (april-juni) van het witte goud weer voorbij. Ik eet de asperge...
Appeltaart zonder toeters en bellen Hoe oud het recept van appeltaart is weet ik niet maar het lijkt in Nederland over te gaan op generaties. Het heeft ook wel een ouderwets gezellig gevoel als iem...
Kokosbollen met rozijnen uit de oven Thee met koekjes is in Nederland denk ik wel de meest bekende combinatie om bij je thee te eten of om bij je koekje te drinken. Zoals ze in Engeland de High tea...
Couscous met vegetarische kipstuckjes De couscous in dit recept is niet op authentieke wijze bereidt maar op een doordeweekse dag, na een lange dag werken, wil je graag dat er snel iets op tafel ...
Uiensoep, die je kan laten huilen Hoe is dat bij jullie, redden jullie het om uien te snijden zonder dat je gaat huilen?Ik kan zeggen dat bij deze hoeveelheid het mij niet lukt en soms moet je je e...
Bramen-Mango smoothie Een smoothie zegt voor mij zomer. Lekker met je bolletje in het zonnetje en genieten. Hoewel bramen nou niet echt in de zomer eetbaar zijn aangezien deze op zijn best zijn in ...
Chilisaus zoals Jamie Oliver het maakt Misschien maar meteen met een bekentenis beginnen of zal ik nog even wachten? Chilisaus ik kocht het altijd in een potje en daar is helemaal niets mis mee. Sw...
Warme bosvruchten met yoghurt Ik heb het al vaker hier gezegd bij mijn recepten, door de weeks moeten deze echt zo klaar zijn en snel gegeten kunnen worden. Hoewel dit recept voor warme bosvruchten...
Sinaasappel Vanille kwarktaart Deze taart zou ik graag serveren voor belangrijk bezoek, want kijk die sinaasappel spiegel eens shinen! Toen ik het recept van Smaak het Zelf voorbij zag komen met sp...
Kokosmakronen met frambozen Een koekje bij de thee is echt een verwennerij en dan heb ik het niet over een biscuitje. Die zijn leuk voor als bodem van een taart zoals de Sinaasappel Vanille kwarkta...
Framboos banaanijs zonder ijsmachine Kunnen jullie het voorstellen een zomer zonder ijs? Dat gaat er bij mij niet helemaal in. Hoe leuk is het om na hard te hebben gewerkt of na een heerlijke wande...
Tomatenpesto Een Italiaans smeersel dat stampen betekend. Hoewel ik geen vijzel gebruik maar een keukenmachine kun je zeggen dat het op stampen lijkt. Zongedroogde tomaten hebben een intensere smaa...
Basilicumpesto heb ik altijd gekocht in de supermarkt. Hup het karretje in. Met ingedachte dat dit veel te moeilijk was om zelf in eigen keuken te maken. Totdat ik een post met basilicumpesto van ...
Pompoensoep met basilicumpesto Soep is een ideale borrelmaaltijd met vrienden, familie of zelfs met onbekenden. Je hoeft niet lang in de keuken te staan als er onverwachts mensen aanbellen en zegge...
Tomatensoep met zure room en basilicum Niets is lekkerder dan thuiskomen op een regenachtige dag met veel wind en weten dat er een heerlijke tomatensoep op je wacht. Ik kan daar zo van genieten en...
Groentesoep met een oranje twist Groentesoep wordt eigenlijk al jaar en dag hetzelfde gegeten op basis van een bouillon met groenten en misschien ook wel standaard op de zondagavond. Hoewel het lek...
Pastinaakstamppot met dadel-appelstroopsaus Wist je dat pastinaak één van de vergeten groenten is? Vroeger werd dit veel gegeten terwijl wij het nauwelijks eten. Dit terwijl het toch zo lekker is...
Tutti-Frutti Hebben jullie het ook dat je sommige gerechten alleen eet met bepaalde feestdagen en dat terwijl ze buiten de dagen ook heerlijk zijn. Tutti-frutti is er daar zo een van. Eigenlijk maa...
Curry cupcake met gebakken uitjes Als ik aan cupcakes denk dan zie ik meest leuke variaties bij het versieren maar meestal toch wel altijd met een vrouwelijke tintje. Deze cupcake is totaal iets an...
Aardbeientaart met een crunch Tegenwoordig zie je de mooiste thema taarten op verjaardagen. Ik moet zeggen ik ben er ook fan van maar een frisse aardbeientaart is toch altijd wel favoriet. Toch moe...
Pruimencrumble (met vanille-ijs) Het leuke van lekkernijen maken is dat ze soms voor meerdere gelegenheden op de dag gemaakt kunnen worden. Deze Pruimencrumble kun je ’s middags serveren bij de t...
Yoghurt cupcake met bosbessen Deze yoghurt cupcake is leuk om om op zondagochtend samen met de kinderen heerlijk in pyjama te maken voordat bijvoorbeeld opa en oma langskomen. Het leukste is natuur...
Bonbons van Dadel, Abrikozen & Vijgen ’s Middags komen we allemaal toch wel eventjes in een dip en dat is niet erg. De vraag is hoe kom je weer uit dit dipje. Voor de een is dit een wandeling maken...
Groene smoothie Een groene smoothie zit vol groenten en vitaminen. De meeste mensen kijken je dan al vies aan want eet je dat ? Ja, en het is lekker! Een ideale start van de ochtend, lunch of tus...
Rode biet smoothie, even lekker smullen Niet alle kinderen zijn even gemakkelijk met het eten van groenten. De een proeft alles en de ander hoort het woord groen al en lust het meteen niet meer. Ro...
Ananas Mango smoothie Wie houdt er niet van zoetigheid? Okee er zijn ook mensen die van hartig houden 😉 Ik begin het steeds meer te waarderen maar zoetigheid staat toch wel boven aan het lijstje...