Vegan Spread van Mister Kitchen

Vegan Spread van Mister Kitchen

Hoe het allemaal begon….

Mister Kitchen bestaat uit 3 personen, genaamd Maarten, Igor & Daan. Vrienden en receptmakers. Een decennia reizen zij al de wereld over voor Allerhande en Delicious om op zoek te gaan naar nieuwe smaken en te gekke verhalen omdat weer om te zetten in lekkere recepten. Misschien ken je ze van de Rollende Keukens op het Westergasfabriek of van de Pindakaas die zij in 7 smaken maken. Maar nu ken je ze ook van de Vegan Spread.

Hoe zie ik Mister Kitchen?

De drie heren van Mister Kitchen volg ik al een tijdje via Instagram. Ik vind hun Pindakaas namelijk bijna onweerstaanbaar. Het was voor mij toch best wel een verrassing dat zij met een vegan spread op de markt kwamen. Ik zag ze namelijk meer als stoere mannen die vlees eten en een lekker drankje drinken en aangezien ik dat niet was de afgelopen jaren (zie blog). De combinatie met vegan had ik dan ook niet meteen bij hen bedacht maar als je hun social media goed bekijkt dan zie dat het niet alleen vlees is wat de klok slaat.

Vegan spread hoe smaakt dat nou?

Vegan Spread van Mister Kitchen

De Vegan spread is er drie verschillende smaken namelijk:

  • Kikkererwten/citroen
  • Tomaat/courgette
  • Chili/paprika

Alle drie de potjes belanden in de winkelwagen om te testen maar mijn oog ging eigenlijk meteen naar de kikkererwten/citroen spread. Misschien omdat het een underdog was tegen de twee andere rode potten 😉. Zoals al op de pot staat heeft deze spread een frisse smaak en maakt ie ook waar. Niet te overdreven maar heerlijk op mijn cracker en het zonnetje op mijn bol. De volgende om te proeven was de tomaat/courgette. Deze heeft zeker een wat warme mediterrane smaak en zit lekker vol met groenten. Naar de chili/paprika spread ben ik zeer benieuwd en ben ik benieuwd of ik in vuur en vlam sta. Ik ben eigenlijk een beetje teleurgesteld als ik deze spread eet maar wacht! Nu komt de kick. Yes, toch niet teleurgesteld.

De vergelijking

In vergelijking met andere spreads vind ik deze vegan spreads van Mister Kitchen echt wel een aanrader. Qua smaak loopt het net buiten de lijntjes wat ik persoonlijk erg prettig vind.

Variatie

Wat kun je met deze vegan spreads nog meer dan alleen op je cracker smeren? Ik zou zeggen kijk eens op de website van Mister Kitchen daar hebben ze o.a. een stoere boterham staan en een heerlijke tosti.

Waar te koop?

Op dit moment is de vegan spread alleen nog bij Albert Heijn te koop. Mijn hoop is dat ze in de toekomst uitbreiden en het o.a. ook te koop is bij Picnic. Dan hoef ik er namelijk niet meer de deur voor uit en kan die standaard op de boodschappenlijst komen te staan.

Conclusie

Een aanwinst voor de afdeling spreads in de supermarkt  en een extra pluspunt omdat deze spreads vegan zijn.
Ik zou zeggen neem eens mee in je in je winkelwagen.