Veggie Festival

Veggie Festival Amsterdam 2018

Zo heb je het weekend geen afspraken staan en zo zit het weekend vol met leuke festiviteiten. Dit weekend was ik op de zaterdag afgereisd naar Son en Breugel voor de Buffelmozzarella proeverij en besloot ik zaterdagavond dat ik nog even snel een kaartje kocht voor het Veggie Festival in Amsterdam. Dit werd voor de tweede keer georganiseerd. Vroeger zou ik daar nooit alleen naar toe gaan omdat ik geen doel had. Nu verschuil ik mij achter mijn camera en blog zodat ik wel moet gaan en weet je het is helemaal niet erg om alleen over een festival heen te lopen.

Provinciaaltje in de grote stad

Na lang twijfelen besloot ik met de trein naar Amsterdam te gaan. Als ik met de auto zou gaan moest ik ook het pontje nemen stond in de routebeschrijving op de website van het Veggie Festival. Ik keek nog even hoe laat de trein op station Ede-Wageningen vertrok en besloot dat ik toch maar eens moest gaan opschieten. Ik was ruim op tijd maar toch had ik een raar gevoel toen ik in de trein zat. Even later wist ik waarom. Ik had niet gezien dat ik op Utrecht Centraal moest overstappen. Uhumm. Gelukkig kwam ik wel op Amsterdam Centraal aan. Via de achterkant van het C.S. moest ik uitkomen bij het pontje en het meest linker pontje zou uitkomen bij de NDSM werf. Ik twijfelde of links wel echt links was maar de avonturier in mij zei dan moet je hooguit een retourtje nemen en daarna een ander pontje.

NDSM Werf

Na even te zijn uitgewaaid op het pontje meren we aan bij de NDSM Werf. Nu had ik er wel eens van gehoord maar ik was er nog nooit geweest. Wat ik leuk vind aan deze terreinen is dat de kunst overal zichtbaar is en dat in de lege gebouwen genoeg ruimte is voor leuke festivals.

 

Vivera

Het was even zoeken naar het juiste gebouw maar ook deze weer gevonden. Bij binnenkomst keek je meteen op de stand van Vivera. Dit was één van de redenen waarom ik hier op het Veggie Festival was. Ik wilde nl heel graag hun nieuwe aanwinst de vegetarische biefstukc uitproberen. Qua structuur en sappigheid zag het eruit als een biefstukc. Qua smaak kan ik niet zeggen of het smaakte naar biefstuk maar ik vond het een lekkere smaak hebben. Zeker een stukje vleesvervanger om vaker te kopen. Al blijven de de kipstuckjes toch wel favoriet.

 

Professor GrunschnabelProfessor Grunschnabel

Na een stukje verder te hebben gelopen kom ik aan bij de stand van Professor Grunschnabel. Zij verkopen vegan ijs. Nu had ik deze een paar weken geleden in de supermarkt ontdekt en was ik helemaal fan van de smaak Maromokotro Snow White, kokos met bourbonvanille. Hier wilde ik graag meer van weten en proeven. Ik koos voor de smaken Jasmine Orange Yuzo (Jasmijnthee, sinaasappelsap en yuzu op een basis van kokos-vanille) en Caramel 0cean (Gekarameliseerde kokosmelk, suikerkaramel, vanille en een klein beetje zout). Deze smaken zijn iets subtieler maar daarom zeker niet minder lekker. Dit is gewoon intens genieten.

 

Foodie FriendsFoodiefriends

Ik had via Instagram stories de vraag gesteld of er nog meer Foodies naar het Veggie festival gingen maar helaas niemand melde zich. Terwijl ik bij Professor Grunschnabel in de rij stond zag ik Marja, zij is bekend op Instagram onder de naam scorpio62. Maar je weet het nooit zeker als je elkaar nog nooit hebt ontmoet. Dus we hadden beide zoiets van ben jij ….? Het klikte meteen en we gingen op een bankje zitten en bijkletsen. Je hebt meteen het gevoel of je elkaar al jaren kent omdat je elkaar volgt. Samen zijn we verder over de beurs gelopen en het voordeel is dat je dan het eten kunt delen waardoor je nog veel meer kan proeven.

 

Jacks JuicebarJacks Juicebar

Natuurlijk moest er ook wat gedronken worden dat deden wij bij Jacks Juicebar. Heerlijke fruit, kruiden en groentedrankjes. De Power UP (aardbei, banaan en appel) die wij mochten proeven stelde niet teleur. Zeker thuis eens een keer uitproberen maar wij bestelden de Tropical Flav (ananas, passie fruit en appel). Die was zeker niet verkeerd, lekker fris en de smaken waren goed in balans.

 

Vegan Burger BrothersVegan Burger Brothers

Ik kan wel zeggen dat wij de Vegan Burger Brothers een beetje hebben gestalkt. Wij konden namelijk heel mooi naast de rij foto’s maken. Zo leuk zelfs dat Tom voor model speelde voor een leuke foto en best geslaagd als ik het zelf mag zeggen. De Burger was trouwens ook heel geslaagd!

 

Flora

Bij Flora verkochten ze heerlijke poffertjes die door Isabel van de Hippe Vegetariër werden geserveerd. Zelf heb ik deze niet gegeten maar Marja was hier vol lof over! Zie ze er ook wel erg lekker uit.

 

The POM barThe POM bar

Bij The POM bar verkochten ze Surinaamse en Creoolse gerechten en werden geserveerd door deze lachende dame. Bij het volgende festival ga ik deze gerechten zeker proeven.

 

 Sharp SharpSharp Sharp

Ken je dat dat je eigenlijk niks meer kan eten maar voor een dessert is er altijd wel een plekje vrij. Dat had ik bij Sharp Sharp. Helaas had ik geen koeltas bij me en vond ik het iets te gevaarlijk om ze zo mee naar huis te nemen en dat terwijl de caramel short bread toch echt mijn naam riep. Zien ze er niet verrukkelijk uit? Binnenkort ben ik als het goed is in Rotterdam en dan ga ik toch even langs de winkel om wat lekkers op te halen. Dit moet ik gewoon even proeven.

Veggie Festival Succes of niet?

Ik vond het Veggie Festival een succes. Kleinschalig en leuk opgezet met voldoende ruimte om even te zitten om te genieten van je gerechtje of drankje. Kers op de taart was natuurlijk de ontmoeting met Marja, Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij misschien samen met jou?

Liefs, Anouk

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.