Esther's Cookery

Workshop Esther’s Cookery – Accidentally Vegan

Dit jaar begon ik meteen goed met een ie workshop vegan brunch workshop bij Esther’s Cookery. Esther’s Cookery ligt in het hartje van de Jordaan en is de enigste vegetarische kookstudio van Amsterdam. Vorig jaar heb ik bij Esther al een workshop gevolgd en dat is zo goed bevallen dat ik vanuit Gambia mij aanmeldde voor deze workshop.

Kennismaking Cookery

We zijn met een groepje van twaalf voor de workshop en gelukkig is er nog iemand alleen gekomen. Tja dat blijft toch altijd een dingetje als je weet dat er groepjes van twee worden gemaakt. Esther verteld in haar introductie hoe de kookstudio tot stand is gekomen en haar leven als The Cooking Nurse. Voor dat verhaal moeten jullie toch echt een workshop boeken maar ik kan je zeggen dat ik nog meer respect heb gekregen voor Esther dan ik al had.

Falafel time

Esther legt uit welke recepten we gaan maken en ik mag samen met Shamika falafel gaan maken. Omdat de kikkererwten een nachtje moeten weken is dit al gedaan en kunnen de kikkererwten meteen de keukenmachine in samen met de ui, knoflook en kruiden. Even pulsen zodat het mengsel zichzelf bij elkaar kan houden. De overige ingrediënten mogen erbij en gemixt worden.  Het mengsel moet nu een uur de koeling in zodat er een mooie falafel  van gemaakt kan worden. Esther houdt iedereen in de gaten en ondertussen krijgen we leuke feitjes te horen over olijfolie en zout.

Israeli salade

Omdat wij een uurtje moeten wachten maken wij ondertussen de Israeli salade klaar. Ik heb nog nooit met zoveel concentratie tomaten in blokjes gesneden haha. Mijn snij skills zijn nou niet van het fijne. Ik hou het meer bij rustiek. Hetzelfde geldt voor mijn kookmaatje die is heel geconcentreerd bezig met komkommers in driehoekjes aan het snijden.

 

Smaak

Waar het in de kookstudio van Esther omgaat is het koken met verse groenten en kruiden. Het zo op smaak brengen van de groenten dat je niet het gevoel hebt dat je iets mist en ik kan je zeggen je mist echt niets. Zulke heerlijke smaak explosies.

Workshop gerechten

Ondertussen zijn de anderen bezig met nog een aantal heerlijke vegan workshop gerechten. Naast ons wordt een zijdezachte hummus gemaakt en op het open vuur liggen aubergines voor de Baba Ganoush. Verderop zijn de bezig met een snelle pompoen spread, een wortelmash en Mesabbha en chia banaan pannenkoeken.

Nog even terug naar de falafel

Het is tijd om deze uit de koeling te halen en daar mooie falafel balletjes van te draaien en daarna te bakken in zonnebloemolie en te laten uitlekken op keukenpapier.

Aan tafel

Het is tijd om te proeven. We beginnen met de Baba Ganoush wat een feestje is dat toch altijd. We scheppen van de overige gerechten een beetje op om te proeven. De gerechten zitten vol smaak en bij het nog een keer opscheppen weet ik niet wat ik moet kiezen omdat het allemaal zóó lekker en vol smaak zit.

Tot slot

Esther’s Cookery is een echte aanrader om een keer een workshop te volgen of te eten. Ik garandeer je dat je er net zo gek op wordt als ik. Ik kan niet wachten op een volgende keer. Dus meld je aan!

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.